Alhambra

Het monumentale complex van het Alhambra en het Generalife is een van de meest bezochte werelderfgoederen. Het is zonder enige twijfel het belangrijkste teken van identiteit van de streek.


Albaicín

Albaicín is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

Het is een van de antieke kernen van het islamitische Granada. Reeds in 756 waren de Arabieren van Granada in twee wijken verdeeld: Albaicín en het Alhambra.

Deze wijk heeft nog de stedelijke sfeer van de nazareense periode, met smalle straatjes en hellingen.

Boven op de heuvel vindt men de Mirador van San Nicolás, van waaraf u een schitterend uitzicht op het Alhambra hebt.

Albaicín is een wijk waar u veel cafés en terrassen vindt om tapas te eten.

Alpujarra


Alpujarra is een kleine hoek van Granada waar de oude gepleisterde huizen en de cultuur op terrassen nog intact zijn.

Het is een land van contrasten, met dorpjes op de berghellingen, een onvoorstelbaar landschap. De streek is een veelkeurig gebied, met een landelijk karakter en tegelijk open en gastvrij, klaar om bezoekers uit ieder land te ontvangen.

Het is bovendien een streek die geschikt is voor ontspanning en rust, en er zijn veel wandelpaden waarop u van de natuur kunt genieten.

De Costa Tropical

Aan de Costa Tropical vindt u schitterende stranden waar zon en zee samen met het klimaat de bezoeker het hele jaar warme dagen bieden.

Op de stranden kunt u kiezen tussen rust in verborgen inhammen en het vertier van het toerisme; genieten van lange wandelingen langs de zee en dagen van rust waarbij u zich verheugt op de zon en het geluid van de branding. U kunt er veel watersporten bedrijven zoals surfen, windsurfen, zeilen, duiken, kitesurfen en nog meer.


De lagune van Padul en het dal van Lecrín

Zona de especial protección para las aves (ZEPA) y declarado Humedal de Importancia Internacional por el convenio Ramsar.

De Lagune van Padul op 500 m van de bebouwde kom is een deel van de Sierra Nevada met een van de interessantste plekken in het zuiden van Europa, met meer dan 160 soorten vogels in de loop van het jaar. Er zijn veel fossiele resten van mammoeten gevonden in de omgeving van de lagune, waardoor de mammoet het symbool van de gemeente werd.

De Aula de la Naturaleza el aguadero, gelegen aan de rand van de lagune, biedt wandeltochten in de omgeving en heeft een werkplaats voor het ringen van vogels voor wetenschappelijk onderzoek.

Bij de lagune van Padul vindt u onder andere de Ruta del Mamut, een uniek provinciaal wandelpad dat geschikt is voor gehandicapten.

Onder een helder verlichte hemel, op 10 km van Granada, kommen we in het dal van Lecrín, een historische weg die de hoofdstad verbindt met de Alpujarra en de tropische kust.

Het dal van Lecrín is een zonnige plek, beschermd door de bergwand van de Sierra Nevada tegen de koude noordewind, waardoor een microklimaat is ontstaan waar citrusvruchten en olijven groeien, wat bijdraagt aan het mooie landschap.

In dit dal lijkt het of de geschiedenis heeft stilgestaan. De muziek van kristal klinkt in het vrij stromende water en nodigt uit om te mediteren, te fantaseren en in een intieme sfeer te recreëren.


Het skistation

Het skistation en de berg van de Sierra Nevada zijn een essentieel onderdeel van het toeristische aanbod van Granada en internationaal bekend voor wintersport. Een unieke mogelijkheid om te genieten van een benijdenswaardig klimaat terwijl u aan sport doet of van de natuur geniet.